Ether

Posted by Marius Morra,

Translated by Elena-Octavia Mateescu

ro flag

#cryptomonedazilei

Pentru ca de Bitcoin s-a discutat deja foarte mult (si pentru ca nu am apucat sa iau cand era ieftin si mi-e ciuda), prefer azi sa vorbesc despre ETHER (ETH nume de cod pe exchangeuri), a 2-a moneda ca si market capital - 112,630,782,543$ - conform coinmarketcap.com.

Ether este o moneda care functioneaza pe o platforma descentralizata denumita Ethereum.

A fost fondata in 2014 de un rus - Vitalik Buterin care e nascut in 94, deci calculati voi cam ce varsta are(am atasat si o poza cu el, cam ciudatel baiatul dar asa sunt geniile :D).

Spre deosebre de Bitcoin, reteaua Ethereum e mai desteapta pentu ca face si ceea ce in limbaj de programare se cheama "Smart Contracts", adica in momentul cand se realizeaza tranzactia nu doar ca ajung banii la destinatar dar poate executa si alte operatiuni automat.

Ce va intereseaza de fapt e ca anul trecut in timpul asta era vreo 10$, in vara vreo 250 si azi cand scriu acest post e vreo 1162$.

Daca merita luata mai demult cred ca e destul de clar. Daca mai merita luata azi, clar da. Este una dintre cele mai "serioase" crypto monede, cu posibil cea mai buna echipa in spate, multe alte monede se tranzactioneaza cu Ether si opereaza tot in reteaua Ethereum.

Traderi cu experienta si experti in domeniu spun care are sanse pana la finalul anului sa-si dubleze valoarea si sa atinga 5.000$ lejer in cativa ani.

#sfatulzilei E de luat!

Postarea mea este informativa, se bazeaza pe opinii personale si mult research zilnic.

Piata crypto este o piata nereglementata momentan si destul de volatila asa ca la randul vostru incercati sa va informati cat mai bine.

Nu este nici Caritas sau vreo schema Ponzi, oameni cu renume in multe domenii la nivel mondial sprijina piata crypto dar va recomand la fel de bine sa nu riscati decat banii pe care va permiteti sa-i pierdeti. Domeniul crypto e fascinant si poate da dependenta. Dar si independenta. Financiara. Choose wisely!