Proiectul Anastasia: Bitcoinerii împotriva furtului de identitate - țeapa lui CSW

Posted by Marian-Claudiu Duiu, 2020-03-21

Translated by Elena-Octavia Mateescu

ro flag

Am bucuria de a va prezenta în limba română eseul "Proiectul Anastasia: Bitcoinerii împotriva furtului de identitate [re: țeapa lui Craig Wright]", scris de nullius la data de 06 ianuarie 2020. Nullius este un membru emblematic al forumului Bitcoin Talk, care a susținut mereu Bitcoin, doctrina crypto-anarhică din spatele acestuia, precum și gândirea celor care au constituit grupul Cypherpunk. Pe lângă cunoștințele vaste în programare și în criptografie, nullius a adus contribuții enorme forumului prin postări precum acest eseu, sau precum "Bitcoin: Fenomenul social" (tradus de asemenea în limba română, aici). Comunitatea noastră dorește să îi mulțumească pe această cale încă o dată pentru toate cunoștințele pe care le împărtășește cu generozitate pe forum și sper ca înțelepciunea transmisă de el să fie de folos tuturor.

Aceasta este prințesa Anastasia, a cărei titulatură oficială este Marea Ducesă Anastasia Nikolaevna Romanova, fiica ultimului Țar al Rusiei, fotografiată în 1910:

Anastasia Nikolaevna Romanova

La data de 17 iulie 1918, Anastasia, împreună cu părinții si cu frații săi, a fost ucisă de comuniști. Avea doar 17 ani. Trupurile familiei, dar și al ei, au fost mutilate pentru a împiedica identificarea lor, iar apoi au fost ascunse, astfel că rămășițele pământești au fost descoperite abia în 1991 și în 2007, în două locuri diferite.

Au circulat tot felul de zvonuri false, cum că Anastasia ar fi supraviețuit și ar fi scăpat. S-a dovedit științific însă că zvonurile au fost false: testele ADN au fost concludente pentru toate trupurile găsite. Anastasia a murit în 1918.

Între 1920 și 1990, mai multe impostoare au spus că ar fi Anastasia. Acestea i-au făcut pe mulți să le creadă. Cea mai cunoscută dintre ele, care a suferit un timp îndelungat de o boala psihică, a reușit chiar să convingă pe una dintre rudele aflate în viață ale Anastasiei că ar fi fost adevărata Ducesă. Nu am să repet aici toată povestea; este irelevantă și stânjenitoare pentru familia Anastasiei.

Aceste impostoare au fost niște hoațe de identitate. Ele au furat identitatea unei celebrități care dispăruse dintre noi. Și au făcut-o pentru faimă, pentru a stoarce bani de la rudele bogate ale Anastasiei, sau dintr-o nebunie — sau din toate motivele de mai sus. Dar ce au făcut a fost ceva greșit, aducând doar durere celor care au ținut la Anastasia.

Identitatea creatorului anonim al Bitcoin a fost furată de un impostor.

Craig Wright este un hoț de identitate: el susține că are numele și reputația altcuiva. Afirmațiile sale sunt atât de absurde, încât există un singur aspect credibil la el: doar cineva care minte de îngheață apele ar îndrăzni să spună ceva atât de ridicol! Ce mai mulți îl văd exact așa cum este: un mare mincinos.

Nu este primul care spune că ar fi Satoshi Nakamoto, ci doar unul dintre cei mai necuviincioși. Și nu va fi ultimul. Luați aminte la ce spun! Și mulți impostori penali au tendința de a pretinde că ar fi Satoshi Nakamoto. De-a lungul secolului XX, oamenii au ajuns într-un final doar să dea nepăsători din umeri când auzeau despre încă o tentativă de a o impersona pe Anastasia. În următorii 50-70 ani, pe măsură ce Bitcoin va crește în valoare și în popularitate, mă aștept ca oamenii să reacționeze similar când va mai apărea încă un impostor al lui Satoshi. Roll Eyes

Dar acesta nu este un motiv pentru care impostorii să fie ignorați!

Furtul de identitate este ceva greșit. Este o fraudă și o infracțiune. În cazul furtului de identitate a cuiva faimos, impostura ar putea îndurera pe mulți oameni. Așa ceva trebuie oprit.

Prin prezenta, îi rog pe Bitcoineri să se unească în lupta împotriva furtului de identitate. Demascați-i mereu când îl vedeți. Spuneți-i pe nume, furt de identitate. Nu-l ignorați niciodată! Ridicați-vă împotriva lui, indiferent dacă hoția a fost una mai mare sau una mai mică. Și dacă pungașul încearcă să fure identitatea cuiva renumit, la fel ca în cazul în care ar încerca să îi înșele pe mai mulți cu o sumă mare de bani, asigurați-vă că toată lumea va auzi de această înșelăciune.

Faceți asta pentru că așa trebuie. Faceți-o pentru a apăra Bitcoin. Și faceți-o în amintirea Anastasiei, o victimă nevinovată a unui notoriu furt de identitate care a durat șaptezeci de ani de la moartea ei.

Author: nullius

Original topic: Project Anastasia: Bitcoiners Against Identity Theft [re: Craig Wright scam]

Traducere în limba română realizată de GazetaBitcoin