Urmatorii 5 pasi in piata crypto pe termen de 12-48 de luni

Posted by Marius Morra,

Translated by Elena-Octavia Mateescu

ro flag

Urmatorii 5 pasi in piata crypto pe termen de 12-48 de luni:

1. Legalizarea si regularizarea pietei. In acest moment domeniul crypto nu este ilegal aproape nicaieri in lume. Doar poate mai dificil de utilizat. In schimb este la limita legii tocmai pentru ca este o tehnologie foarte noua pentru care este greu de creat un cadru legal. Momentan crypto este legalizat in Japonia si Estonia. Tari care alaturi de altele printre care Rusia si Emiratele Arabe Unite si-au manifestat deja interesul sa-si faca moneda digitala proprie. Guvernele, decat sa baneze crypto, vor prefera sa-l legalizeze si taxeze. Iar odata cu regularizarea va creste si increderea in acest domeniu, lucru care ii va face chiar si pe cei mai sceptici sa-l utilizeze.

2. Marii jucatori vor intra si ei in piata si automat asta nu poate sa duca decat la crestere. Telegram, unul dintre cele mai mari servicii de mesagerie a anuntat deja un ICO care se pare ca va deveni cel mai mare creat vreodata. Kodak va lansa si el in curand unul. Sunt deasemenea convins ca Facebook, Alibaba, Amazon sau Apple se vor implica si ei in curand. Daca nu te aliniezi cu tehnologia de ultima ora risti sa devii invechit. Si acesti giganti nu asa au ajuns unde sunt acum.

3. CoinMarketCap va depasi pentru prima data un trilion de dolari. Poate majoritatea monedelor de acum se vor pierde pe drum. Dar vor mai veni altele si multe dintre ele vor avea utilitate din ce in ce mai mare, vor fi proiecte serioase si de anvergura si vor aduce plus valoare. Plus valoare = incredere = numar mai mare de utilizatori/investitori=crestere market cap = crestere valoare monede.

4. Cu timpul, in 2-3-4 ani, piata se va stabiliza si nu va mai returna 5-10X pe an din investitie. Va da poate 10-20% pe luna. Fata de dobanzile infime, aproape inexistente de la banci in momentul de fata, corelat cu regularizarea si automat increderea mai mare in crypto, este oricum enorm. Oamenii isi vor muta aici economiile, creand astfel o "noua ramura de business" in acest domeniu, pastrarea si valorificarea economiilor populatiei.

5. Corelat si cu punctul 4. vor aparea primele Crypto Banci, banci hybrid care vor opera atat cu FIAT cat si cu CRYPTO. Deja exista proiecte cu potential in acest sens. vezi Bankera, GLOBAL CRYPTO BANK sau Bnk To The Future. And more to come 

P.S. Cele expuse reprezinta concluzii personale in urma activitatii de zi cu si in crypto si a research-ului. Accept cu drag dezbateri/alte pareri decat cea personala!